Van gewoon naar droomtuin

Van gewoon naar droomtuin: Een compleet tuinontwerp

 

Als interieurstyliste heb ik me vaak beziggehouden met het vormgeven van bijvoorbeeld woonkamers of slaapkamers. Maar deze keer neem ik jullie mee in een project van een tuinontwerp. Een grote tuin die eerst erg leeg was en toe was aan verandering. Vaak is dit een project dat wordt uitgesteld omdat binnen natuurlijk de ruimte is waar je het meeste bent, en dat vaak voorrang krijgt.

Dit project omvatte een schets van hoe de tuin er ongeveer uit moest gaan zien, met name de indeling. Het was eerst een groot vlak met tegels en een blokhut. Praktisch? Je zou zeggen van wel, dan kun je er alles neerzetten waar je het zou willen, maar qua onkruid was dit zeker niet praktisch.

Verandering was dus wel nodig. Ik maakte een 3D-ontwerp met verschillende gedeeltes: een zithoek met een grote loungebank, een deel met een eet-/tuintafel, en een deel om de twee zones, zoals ik dat noem, te verdelen: twee grote plantenbakken. Om, net als in de woonkamer, verschillende functies op een bepaalde manier te geven, heb ik hier per zitgedeelte een andere keuze gemaakt voor de bestrating. Bij de eettafel is dit kunstgras, en voor het loungedeel is dit een grote vlonder.

 

 

    

    Het enige dat behouden is gebleven, is de blokhut; dit is altijd handig. Het overige deel van de tuin is volledig vernieuwd. Hieronder zie je foto’s van hoe het was, het 3D-ontwerp en het uiteindelijke resultaat. Toen het gerealiseerd was, vond ik het natuurlijk geweldig om te zien, en ben ik het ook zelf gaan fotograferen, iets wat ik ook graag doe naast mijn werk als interieurstyliste.

   Zoals je kunt zien, is het buiten bijna net zo fijn om mooi maar vooral praktisch te hebben als binnen. Wanneer je tuin mooi is ingericht, nodigt het veel meer uit om daar ook echt te gaan zitten.

   Leuk dat je de tijd nam om mijn eerste blog te lezen. Ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen inspireren!